Špekáčky na pivě – čerti – recept

Špekáčky na pivě, neboli čerti, jsou vynikající a zejména pikantní špekáčky na pivě je zajímavá a chutná kombinace. Kombinace pikantní chuti buřtů a hořkosti piva je zajímavým mixem chutí. Je to skvělý a chutný, který musíte vyzkoušet.

Ingredience:

  • 500 g pikantních špekáčků
  • 1 láhev piva
  • 1/2 cibule nakrájené na kostičky
  • 1/2 papriky nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Na pánev přidejte cibuli, papriku, česnek a špekáčky. Vařte, dokud zelenina nezměkne a párky lehce nezhnědnou, asi 5 minut.

Přidejte worcestrovou omáčku, uzenou papriku, kajenský pepř, sůl a pepř. Vařte 2 minuty. Do pánve nalijte pivo a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

Špekáčky a zeleninu přendejte do nádoby odolné proti ohni v troubě. Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Podávejte na lůžku z rýže nebo s přílohou ze salátu. Pro správný požitek z české kuchyně lze podávat s chlebem a obohatit čerty například i bůčkem na pivu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang