Pikantní kuřecí řízečky – recept

Kuřecí řízečky nikdy nevyjdou z módy. Jsou oblíbené napříč generacemi a ochutnal je v životě alespoň jednou každý. Pikantní verze řízečků je určena pro dobrodružnější povahy, které se v kuchyni nebojí zajít ještě dál.

Ingredience

  • 2 kuřecí řízky
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml oleje
  • 100 g másla
  • 1 sterilovaná zelenina

Postup

Kuřecí řízky neklepeme! Připravíme hladké těstíčko z mouky, vajíčka a sójové omáčky. Řízky v těstíčku obalíme a zprudka opečeme na pánvičce. Přendáme do zapékací misky a poklademe plátkem másla. Ze zeleniny slijeme nálev a všechnu zeleninu včetně nakrájené feferonky a cibulky nasypeme na maso.

Kuřecí řízečky zapékáme 20 min v horkovzdušné troubě na teplotu 200 stupňů. Příloha vařené brambory, krokety nebo hranolky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang