Kuřecí řízečky v těstíčku – recept

Kuřecí řízky v těstíčku jsou chutným pokrmem, který se skvěle hodí k zábavné rodinné večeři. Řízky jsou lehce obalené v aromatickém těstíčku z mouky, vajec a koření a poté usmažené dozlatova a do křupava. Řízečky lze podávat s různými omáčkami nebo samotné jako chutnou svačinku. Skvěle se hodí také na přípravu sendvičů nebo jako součást většího jídla.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 1 šálek mouky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 šálku panko strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte na silné řízky. V mělké misce smíchejte mouku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. V samostatné mělké míse smíchejte vejce a mléko. Do další mělké misky dejte strouhanku.

Každou kotletu namočte do mouky, pak do vaječné směsi a nakonec do strouhanky a odložte na talíř. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Po částech přidávejte řízečky na pánev a smažte je dozlatova a propečené cca 5 minut z každé strany. Řízečky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se do nich vsákl přebytečný olej.

Podávejte teplé.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang