Počet osob:
6
Doba přípravy:
45 minut
Ingredience:
150 g mletého máku 110 g krupicového cukru 3 lžíce rybízové marmelády 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 300 ml mléka 50 g hrozinek
2 vejce
Postup:
Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosejeme kypřící prášek. Do vyšlehaných vajec za neustálého šlehání střídavě zapracujeme mák, mléko a mouku.
Nakonec vmícháme namočené a okapané hrozinky. Těsto vlijeme na připravený plech, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby na 180° C a upečeme. Vychladlý makovec pocukrujeme, nebo poléváme polevou dle chuti.
O receptu Makovec na plech 23.03.2012 31.03.2012
Makovec na plech