Kynuté buchty – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Moučníky, Bezmasá jídla, Zákusky

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

120 minut

Ingredience:

500 g polohrubé mouky 300 ml mléka 75 g hery 1 vejce 1 vanilkový cukr rumové aroma sušené droždí na 500 g mouky náplně: maková, tvarohová, povidlová

máslo na vymaštění plechu a pomazání buchet

Postup:

Příprava klasických kynutých buchet je poměrně snadná. Smícháme sypké suroviny a přidáme vejce, rozpuštěnou heru, a ohřáté mléko. Vše pořádně zpracujeme a až se těsto přestane lepit, dáme zaprášené moukou a přikryté kynout na teplé místo na jednu hodinu. Vykynuté těsto dělíme na kousky a plníme náplní dle vlastní chuti (nejčastěji se kynuté buchty plní makovou, tvarohovou nebo povidlovou náplní).

Naplněné buchty důkladně zabalíme, aby náplň nevytekla. Kynuté buchty klademe na máslem vymazaný pekáč, kde je necháme ještě 10 minut odpočinou. Poté buchty namažeme rozpuštěným máslem a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C po dobu 15 minut Poté snížíme teplotu na 165° C a buchty pečeme dalších přibližně 30 minut. Upečené kynuté buchty pocukrujeme a podáváme ještě teplé nebo po vychladnutí.

O receptu Kynuté buchty 24.01.2012 24.01.2012

458x, uvařeno: 3x

spetra192

 

Další fotografie k receptu Kynuté buchty

Kynuté buchty

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang