Pečené řízky z krkovičky – recept

Pečené řízky z krkovičky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha částech světa. Jde o marinované maso ochucené různými bylinkami. Podává se jako hlavní jídlo se zeleninou nebo jinou přílohou.

Ingredience:

  • 600 g vepřové krkovice
  • 1-2 vejce
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • mouka a strouhanka na obalování

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Z vepřové krkovice si připravte řízky, které lehce rozklepete. Poté je z obou stran posypte česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí, pepřem, paprikou, tymiánem a oreganem.

Řízky obalte v trojobalu. Na plech si dejte pečící papír, na který řízky uložte. Poté pečte asi 30 minut nebo dokud není maso propečené. Řízky lze také smažit na pánvi nebo v případě zdravější varianty řízky neobalujte v trojobalu.

Skvělou přílohou k pečeným řízkům z krkovičky je bramborový salát s hráškem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang