Počet osob:
2
Doba přípravy:
50 minut
Ingredience:
800 g vykostěného králičího masa 3 vejce hladká mouka 1 šlehačka olej sůl
česnek
Postup:
Vykostěné králičí maso nakrájíme na libovolně velké, ale přibližně stejné kousky, potřeme prolisovaným česnekem a osolíme (počesnekované králičí maso můžeme nechat uležet do druhého dne, ale není podmínkou). Z vajíček a hladké mouky uděláme těstíčko, které trochu osolíme.
Kousky králíka do těstíčka namočíme a prudce osmažíme smažíme na rozpáleném oleji, naklademe do pekáčku, zalijeme šlehačkou, přikryjeme a dáme na 20 – 30 minut zapéci do trouby. Před koncem pečení můžeme pokličku na pár minut sejmout. Nejlepší přílohou ke králíkovi v těstíčku je bramborová kaše. Dobrou chuť.
O receptu Králík v těstíčku 20.08.2010 11.08.2011
473x, uvařeno: 5x
Králík v těstíčku