Králík s domácí nádivkou – recept

Zařazení:

Počet osob:

4

Ingredience:

Králík: 1 králík 150 g špeku 300 g cibule 50 g česneku 5 PL plnotučné hořčice 400 ml bílého vína pepř sůl Nádivka: 6 rohlíků 200 g vařeného uzeného masa 200 ml vývaru z uzeného masa 6 vajec 50 g másla 50 g čerstvě nastrouhaného křenu 3 mladé cibulky svazek bylinek (libeček, petrželka) muškátový oříšek pepř

sůl

Postup:

Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme nádivkou, kůži na břišní části spojíme špejlí, vložíme do pekáče s cibulí pokrájenou na měsíčky, podlijeme vínem a pečeme při 180°C 1-1,5 hodiny dozlatova. Během pečení přeléváme šťávou.

Nádivka:Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme.

Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Nádivkou plníme králíka, zbytek vkládáme do vymazaných a strouhankou vysypanýchzapékacích misek, ve kterých nádivku pečeme při 180°C cca 20 minut.
O receptu Králík s domácí nádivkou 07.09.2010 07.09.2010

971x, uvařeno: 36x

Lucka1977

 

Králík s domácí nádivkou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang