
Jáhlová kaše je velmi zajímavou a chutnou alternativou ke kaši krupičné, příprava jáhlové kaše je však mnohem rychlejší a jednodušší. Kaše je chutná a výživná snídaně. Má oříškovou chuť a je bohatá na vlákninu, bílkoviny a další důležité vitamíny a minerály.
Ingredience:
- 250 ml mléka
- 125 ml jáhlových instantních vloček
- špetka soli
- 1 lžička cukru
- máslo
- ovoce, kakao nebo čokoláda
Postup:
Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak je odstavíme. Do horkého mléka ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme.
Jáhlové vločky s mlékem necháme asi tři minuty odstát a poté dáme jáhlovou kaši na talíř. Hotovou jáhlovou kaši posypeme dle chuti ovocem, kakaem nebo čokoládou. Na závěr kaši polijeme rozpuštěným máslem.