Jáhlová kaše – recept

Jáhlová kaše je velmi zajímavou a chutnou alternativou ke kaši krupičné, příprava jáhlové kaše je však mnohem rychlejší a jednodušší. Kaše je chutná a výživná snídaně. Má oříškovou chuť a je bohatá na vlákninu, bílkoviny a další důležité vitamíny a minerály.

Ingredience:

  • 250 ml mléka
  • 125 ml jáhlových instantních vloček
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • máslo
  • ovoce, kakao nebo čokoláda

Postup:

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak je odstavíme. Do horkého mléka ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme.

Jáhlové vločky s mlékem necháme asi tři minuty odstát a poté dáme jáhlovou kaši na talíř. Hotovou jáhlovou kaši posypeme dle chuti ovocem, kakaem nebo čokoládou. Na závěr kaši polijeme rozpuštěným máslem.

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang