Cukrářské koblihy – recept

Zařazení:

Počet osob:

5

Ingredience:

Kvásek: 20 g droždí 1/2 kostky cukru 1/8 l vlahého mléka 150 g krupičkové mouky Na šlehání: 1/8 l mléka 3 žloutky 35 g krystalového cukru Těsto: 250g krupičkové mouky sůl vanilkový cukr trochu nastrouhané citronové kůry 80 g másla 300 g převařeného másla nebo lehkého oleje na smažení 20 g cukru na posypání

Postup:

Připravíme si kvásek a dáme jej vykynout. V jiné nádobě našleháme mléko, cukr a žloutky. Pak postavíme nádobu do horké vody na plotnu a šleháme, až je mléko se žloutky vlažné. Do ohřáté mísy připravíme mouku, sůl, vanilkový cukr, kůru a vykynutý kvásek, ušlehané mléko se žloutky a cukrem a rozehřáté, trochu zchladlé máslo. Uděláme těsto a dobře je vypracujeme.

Poté těsto vyválíme na 2 1/2–3cm silný plást, vykrájíme z něho ihned kulatým vykrajovadlem koblihy a dáme na pomoučené prkýnko ještě 1/2 hodiny utěrkou přikryté vykynout. Oprášíme je štětcem od mouky. Smažíme je přikryté v kastrolku na rozehřátém tuku nakynutou stranou dolů. Obrátíme je a smažíme odkryté na druhé straně. Osušíme na ubrousku, pocukrujeme a podáváme.

O receptu Cukrářské koblihy 23.08.2011 23.08.2011 121x

 

Cukrářské koblihy

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang