Cukrářské koblihy – recept

Cukrářské koblihy jsou typem koblih vyráběných smažením kynutého nebo koláčového těsta. Tento typ koblih je obvykle sladší a má jemnější, lehkou strukturu. Často se zdobí sladkou polevou, posypem nebo cukrem. Mezi varianty patří koblihy plněné džemem, čokoládou a slavné bostonské koblihy plněné krémem. Ať už je smažíte doma, nebo si je koupíte v pekárně, cukrářské koblihy uspokojí každého mlsouna.

Ingredience:

  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • rostlinný olej na smažení
  • Volitelně: poleva dle vlastního výběru

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

V samostatné míse vyšlehejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.

Pomalu přidávejte mokré přísady k suchým a míchejte, aby se spojily.

V hrnci s těžkým dnem nebo ve fritéze rozehřejte asi centimetrovou vrstvu rostlinného oleje.

Pomocí lžíce vhazujte 1-2 polévkové lžíce těsta do horkého oleje a pracujte po dávkách, dokud nebudete mít v hrnci 4-6 koblih.

Koblihy smažte 2-3 minuty z každé strany nebo dozlatova. Vyjměte je z oleje a položte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby vychladly.

Volitelně: Jakmile koblihy vychladnou, můžete je namočit do polevy nebo obalit v polevě podle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang