Vepřové výpečky s uzeným – recept

Čím vymazlenější, tím lepší. To je krédo mnoha věcí a činností a u vaření to platí dvojnásob. Vepřové výpečky s uzeným jsou časově náročnější na přípravu, ovšem ty dvě a půl hodiny u plotny budou stát za to.

Ingredience

  • 700 g vepřového bůčku
  • 300 g uzeného vepřového kolena
  • koření na pečené maso
  • olej
  • sůl

Postup

Do 6 lžic oleje vsypeme lžíci koření na pečené maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme k varu a necháme zchladnout. Uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a nakrájíme na kostky asi 3 x 3 cm a stejně nakrájíme bůček. Masa promícháme s kořeněným olejem a necháme uležet přes noc.

Maso potom v pekáči zalijeme vodou až je skoro potopené a pečeme nezakryté při 220 °C asi 90 minut, aby se voda téměř vypekla. Maso promícháváme, aby bylo ze všech stran pěkně opečené. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Uzené je velmi všestranná ingredience, kterou lze spojit téměř s čímkoliv. Třeba jako čočkový salát s uzeným.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang