Vaječná pomazánka – recept

Vaječná pomazánka je chutná a univerzální svačinka, kterou si lze vychutnat na toastu, krekrech nebo i samostatně. Ať už člověk hledá rychlou snídani nebo zdravou večeři, tato vaječná pomazánka se určitě bude hodit.

Ingredience:

  • 3 vejce natvrdo
  • 3 lžíce smetanového sýra
  • 10 dkg šunkového salámu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • cibule
  • česnek nebo křen
  • pepř
  • 2 polévkové lžíce nasekaných čerstvých bylinek (například petrželky, pažitky nebo kopru)

Postup:

Smetanový sýr ušleháme do pěny, přidáme jemne nastrouhaná vajíčka, sůl, hořčici a šleháme.

Nakonec vmícháme jemne nakrájený salám, cibuli a rozetřeny česnek nebo nastrouhaný křen.

Vaječnou pomazánku podáváme na opečeném chlebu nebo krekrech. Posypeme čerstvými bylinkami a můžeme ozdobit ještě ředkvičkou. Nebo si k pomazánce uděláme ředkvový salát.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang