Názvy: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Hlavní jídla, Vepřové maso, Těstoviny
Kuchyně:
Počet osob:
4

Ingredience:
400 g těstovinových fleků 250 g uzeného vepřového masa 3 vajíčka sůl pepř máslo na vymazání pekáče.
Postup:
Nejdříve si uvaříme uzené vepřové, aby bylo úplně měkké. Poté maso nakrájíme na drobné kostičky. Pokud nemáme uzené nebo spěcháme a nechceme strávit dvě hodiny vařením masa na přípravu šunkofleků, můžeme uzené nahradit měkkým salámem. Těstovinové fleky uvaříme ve slané vodě podle návodu a po uvaření je důkladně propláchneme pod studenou vodou a promícháme s nakrájeným masem, opepříme a je-li třeba, pak i dosolíme. Šunkofleky pečeme v hlubokém pekáči nebo zapékací míse, kterou vymažeme silnější vrstvou másla. Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme fleky promíchané s masem a nakonec šunkofleky povrchu zalijeme rozšlehanými vajíčky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme, dokud se na šunkoflecích nevytvoří křupavá kůrka, zpravidla tři čtvrtě hodiny. Šunkofleky servírujeme s nakrájenou kyselou okurkou, která výborně doplňuje jejich chuť.
O receptu Šunkofleky 24.07.2011 24.07.2011
58x, uvařeno: 1x
0
Šunkofleky
Poslední související příspěvky v diskusním fóru