Shepherd´s pie – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Hovězí maso, Skopové maso, Brambory

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

800 g brambor 60 ml mléka 1 lžíce hrubozrnné hořčice (nebo nastrouhaný křen) trocha másla 500 g mletého libového jehněčího nebo hovězího masa 1 cibule 2 stonky řapíkatého celeru 2 mrkve 2 lžíce kukuřičného škrobu 150 ml hovězího vývaru 1 lžíce Worcestershire omáčky 2 lžíce posekaného čerstvého rozmarýnu nebo 2 lžičky usušeného sůl pepř

Postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozmačkáme ji jako na bramborovou kaši do hladka – přidáme máslo, mléko, hořčici, sůl a pepř. Mleté maso osmažíme na pánvi do světle hněda, při smažení mícháme a oddělujeme hrudky vařečkou. Přidat nadobno nakrájenou cibuli a mrkev, řapíkatý celer nakrájený na jemné plátky a společně restujeme další 2–3 minuty.

Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve 150 ml vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu. Sundáme z ohně, přidáme sůl, pepř, Worcester a rozmarýn. Směs z masa nalijeme do zapékací misky nebo pekáče a nahoru ozdobně navrstvíme ochucenou bramborovou kaši. Shepherd´s pie dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C po dobu 30–35 minut do zlatohněda a křupava. Shepherd´s pie podáváme horký přímo z kastrolku nebo misky.

O receptu Shepherd´s pie 08.10.2011 08.10.2011

33x, uvařeno: 1x

dandyna

 

Shepherd´s pie

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang