Ryba nakyselo – recept

Recepty na ryby nakyselo s octem mohou být skvělým způsobem, jak dodat chuť a jedinečný nádech mnoha různým druhům rybích pokrmů. Stejně jako u jiných receptů je i při vaření s octem třeba dávat pozor, protože může být poměrně kyselý a příliš silný. Pokud hledáte jemnější chuť, můžete zkusit množství octa v receptu snížit.

Ingredience:

  • 450 gramů bílého rybího filé (treska, treska jednoskvrnná nebo jiná bílá ryba)
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička červených pepřových vloček

Postup:

Předehřejeme troubu na 190 °C. Rybí filé vložíme do zapékací misky.

V malé misce smícháme česnek, sójovou omáčku, ocet, olivový olej, černý pepř, sezamový olej a vločky červené papriky. Směs nalijeme na rybu.

Pečeme 15 minut nebo dokud není ryba propečená. Podáváme s dušenou rýží a zeleninou. Pro více chutí můžeme rýži ochutit a podávat rybu například se zapečenou rýží se zeleninou, nebo s kari rýží.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang