Rarášci z vepřového masa – recept

Tajemství rarášků z vepřového masa spočívá v marinádě. Marinování vepřového masa umožňuje, aby chutě marinády pronikly do masa a výsledkem je šťavnatý a aromatický pokrm. V závislosti na marinádě může být vepřové maso sladké, slané nebo dokonce pikantní.

Ingredience:

  • 5 plátků vepřové kotlety (vykostěné)
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička maggi
  • 1 lžička mleté papriky
  • 5 stroužků česneku (utřený)

Postup:

Ingredience na marinádu na maso smícháme dohromady. Maso naklepeme a ponoříme je do připraveného sosu a necháme v ledničce proležet 24 hodin.

Po marinování je vepřové maso připraveno k tepelné úpravě. Nejoblíbenějším způsobem přípravy vepřového masa je grilování na otevřeném ohni.

Díky tomu marináda zkaramelizuje a vepřové maso získá kouřovou, zuhelnatělou chuť. Během pečení je důležité vepřové maso pečlivě hlídat, protože se může snadno vysušit.

Rarášky také můžeme smažit na pánvi. Jako přílohu zvolíme brambory nebo hranolky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang