Pracny – recept

Sušenky s medvědími tlapkami, někdy se jim říká medvědí pracny, jsou lahodnou pochoutkou, kterou zvládne připravit každý. Jsou skvělým způsobem, jak klasickým sušenkám dodat jedinečný a kreativní nádech. Recept je snadný a lze jej upravit tak, aby vyhovoval téměř každé chuti. Konečným výsledkem jsou žvýkací a lahodné sušenky, které si zamilují děti i dospělí.

Ingredience:

  • 1 šálek změklého másla
  • 1 šálek baleného světlého hnědého cukru
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 šálek nasekaných pekanových ořechů
  • 1 šálek cereáli

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte máslo, hnědý cukr a krystalový cukr do světlé a nadýchané pěny. Po jednom přidávejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte. Vmíchejte vanilku.

V samostatné míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl. Moučnou směs přidejte do máslové směsi a promíchejte, dokud se nespojí. Vmíchejte čokoládové lupínky, pekanové ořechy a cereálie.

Těsto rozdělte po vrchovatých lžících na nevymazané plechy na sušenky. Pečte 10-12 minut. Nechte vychladnout na drátěných mřížkách. Jedná se o sušenky podobné americkým čokoládovým sušenkám, které miluje každé dítě.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang