Polévka z mletého masa – recept

Polévka z mletého masa je vydatný a výživný pokrm. Je to jednoduché a snadno připravitelné jídlo, které lze podávat jako předkrm nebo hlavní chod, případně jako přílohu k většímu jídlu. Klíčem k přípravě lahodné polévky z mletého masa je použití kvalitních surovin jako je libové mleté hovězí maso. Co dalšího je potřeba?

Ingredience:

  • 0,5 kg mletého masa
  • 0,25 kg žampionů
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • mletá paprika
  • smetana
  • 3 – 4 tavené smetanové sýry
  • 2 – 3 větší brambory
  • 2 kostky bujonu
  • sůl

Postup:

Na trosce oleje zpěníme cibulku a pórek, přidáme mletou papriku a mleté maso. Vše osmahneme, zalijeme 0,5 litrem vody, přidáme pokrájené brambory a nahrubo nakrájené žampiony.

Vaříme cca 25 min. Pote přidáme bujon a celou smetanu, podle chuti přisolíme.

Pokud chceme polévce dodat další chuť, můžeme do ní vmíchat několik lžic rajčatového protlaku nebo passaty a také čerstvý nebo mražený hrášek.

Případně můžeme přidat trochu vařených těstovin, aby byla polévka vydatnější.

Před podáváním přidáme tavený sýr a již nevaříme.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang