Plněné plátky masa kysaným zelím – recept

Plátky masa plněné kysaným zelím jsou skvělým způsobem, jak do jídla přidat zdravou dávku zeleniny, a přitom si zachovat vydatnost a sytost.

Hlavní složkou tohoto pokrmu je libové maso, například hovězí, vepřové nebo kuřecí. To se pak plní směsí kysaného zelí, cibule, česneku a různých bylinek a koření.

Zelí dodá pokrmu příjemnou křupavost a chuť, zatímco ostatní přísady mu dodají hloubku chuti.

Ingredience:

  • krkovice nebo jiný druh masa
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • kysané zelí
  • 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce másla
  • špek nebo slanina

Postup:

Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej. Přidejte zelí, cibuli, mrkev, česnek a bylinky. Za občasného míchání vaříme 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.

Naklepané plátky masa posolíme, pokmínujeme, poklademe směsí z pánve a zatočíme do závitků. Kdo chce, může dovnitř přidat i nastrouhaný sýr.

Svážeme nití nebo spojíme špejlemi. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, krátce osmažíme a vložíme plněné maso.

To ještě posolíme a pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme až maso změkne.

Příště můžeme také vyzkoušet sváteční roládu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang