Počet osob:
8
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
1 nutrie cca 3–4 kg 2 hlavičky česneku 2 větší cibule sůl kmín 1 lžíce sádla 150 ml vody
Postup:
Nutrii naporcujeme, zbavíme blan a tuku a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Natlačíme do skleněné, porcelánové nebo smaltované nepoškozené nádoby, přikryjeme a necháme v chladu dva až tři dny nasucho marinovat. Maso během marinování alespoň jedenkrát přeložíme.
Marinované maso vložíme do tlakového hrnce (6 litrů), podlijeme vodou a necháme od počátku odfukování páry asi 10–15 minut podusit. Mezitím na pekáči rozpustíme sádlo, na dno nasypeme nakrájenou cibuli, potom vložíme rozdušenou nutrii, dochutíme solí a kmínem, zalijeme vydušenou šťávou a pečeme nepřikryté dorůžova v troubě asi 30–40 minut.
O receptu Pečená nutrie 05.09.2011 05.09.2011
324x, uvařeno: 3x
Pečená nutrie