Moučník s jablky – recept

Jablečné moučníky mohou být skvělým způsobem, jak si vychutnat chuť jablek lahodným a jedinečným způsobem. Existuje spousta receptů, které můžete vyzkoušet, od jablečných koláčů a drobenek až po dorty a koláče. Jablečné dezerty jsou skvělým způsobem, jak zakončit jídlo, a můžete si je vychutnat také jako svačinu nebo sladkou pochoutku.

Ingredience:

  • Jablka: 4 velká jablka, oloupaná a nakrájená na půlcentimetrové kostky
  • 1/2 šálku baleného světlého hnědého cukru
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte cca 20centimetrovou čtvercovou formu na pečení.

Ve velké míse smíchejte jablka, hnědý cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Mícháme, dokud nejsou jablka rovnoměrně obalená.

V samostatné míse smíchejte ovesné vločky, vlašské ořechy a rozpuštěné máslo. Smíchejte, dokud se směs nestane drobivou.

Jablečnou směs nalijte do připravené formy na pečení. Povrch rovnoměrně posypte ovesnou směsí. Pečte 30-35 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a jablka měkká.

Podávejte teplé se zmrzlinou nebo šlehačkou, pokud chcete, nicméně nejlépe se k moučníku hodí vanilková zmrzlina jako ke klasickému jablečnému štrůdlu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang