Lahůdkové drůbeží medailonky – recept

Recept na drůbeží medailonky obvykle zahrnuje vykostěná kuřecí prsa, která se naklepou na tenké medailonky, obalí ve směsi strouhanky, parmazánu a bylinek a pak se smaží na pánvi dozlatova a dopečou. Jako příloha se hodí dušená zelenina a těstoviny nebo rýže. Jak krok po kroku na to?

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu

Postup:

Kuřecí prsa rozplácněte paličkou nebo válečkem na těsto na tloušťku několika centimetrů. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Kuřecí maso osolte a opepřete a přidejte na pánev.

Kuře opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud není propečené. Kuře vyjměte z pánve a dejte stranou. Snižte teplotu na střední a přidejte na pánev máslo. Přidejte česnek a vařte 1 minutu.

Přidejte víno a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Přidejte petrželku a parmazán a promíchejte. Vraťte kuře na pánev a vařte 1 až 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne a kuře se neobalí.

Kuře podávejte s omáčkou nebo s křenovými fazolemi.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang