Krémová kuřecí polévka – recept

Krémová kuřecí polévka je lahodná krémová polévka z kuřecího masa, zeleniny a krémového vývaru. Polévku můžete jíst tak, jak je, nebo ji doplnit krutony či strouhaným sýrem. Je to skvělý způsob, jak se zahřát v chladném dni, a navíc je to snadný pokrm.

Ingredience:

  • 3 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 2 celerová žebra nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušené majoránky
  • 1/4 lžičky sušené šalvěje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, uvařená a nakrájená
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Ve velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Vařte a míchejte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Vmíchejte mouku, dokud se nespojí. Postupně vmíchejte kuřecí vývar. Přidejte tymián, majoránku, šalvěj a pepř. Přiveďte k varu.

Snižte teplotu. Vařte nezakryté 10 minut. Vmíchejte kuřecí maso. Vařte ještě 10 minut nebo dokud se neprohřeje. Vmíchejte petrželku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s křupavým chlebem. Mezi další krémové polévky patří krémová brokolicová nebo jemná bramborová.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang