Kokosový salám – recept

Nepečený kokosový salám je velmi chutný a snadný recept. Je skvělé mít recept, který vyžaduje minimální úsilí a čas v kuchyni. I těm nejmenším kuchaříčkům konečným výsledkem bude lahodná, žvýkací a sladká pochoutka, na které si pochutná každý.

Ingredience:

  • 2 plechovky plnotučného kokosového mléka
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku jemně nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku nadrobno nasekaného sušeného ovoce (meruňky, brusinky atd.)

Postup:

Plechovku kokosového mléka dejte přes noc do lednice. Druhý den otevřete plechovku kokosového mléka a nalijte ji do středně velké mísy. Do mísy přidejte med, mořskou sůl a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí.

Přidejte drcený kokos, vlašské ořechy a sušené ovoce a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nerozdělí. Plech na pečení vymažte kokosovým olejem.

Pomocí lžíce naberte asi 2 polévkové lžíce směsi a vytvarujte z ní špalíček. Špalíček položte na plech a opakujte se zbývající směsí.

Plech vložte do chladničky alespoň na 1 hodinu. Když jsou špalíčky pevné, vyjměte je z chladničky a pochutnejte si! Tento salám lze vytvořit i z receptu na kokosové kuličky, akorát se vytvarují do špalíčku nakrájí na kolečka. Je to velmi snadné.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang