Kefírový chléb – recept

Zařazení:

Přílohy, Slané pečivo, Domácí pekárna

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

150 ml kefíru 280 ml mléka 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 polévková lžíce octa 2,5 lžičky soli 1 lžička kmínu 1 lžička cukru 120 g žitné chlebové mouky 380 g hladké mouky 1,5 lžičky droždí

Postup:

Domácí pekárnu zapneme na program těsto. Do pekárny vkládáme nejdříve tekuté potraviny. Nalijeme kefír zředěný mlékem, přidáme olivový olej a ocet. Dále přisypeme mouky a přidáme do jednoho rožku kmín, do druhého cukr, do třetího sůl a do čtvrtého droždí.

Pekárna dost dlouho suroviny zahřívá, dbáme proto vždy na to, aby droždí nebylo v těsné blízkosti cukru nebo neplavalo v tekutině. Vše ostatní domácí pekárna udělá za nás. Po zaznění zvukového signálu lze přidat semínka, jaká máme rádi. Těsně před pečením pekárna těsto uhladí. Potom je dobré vyndat háky, jednak nezůstanou v chlebu díry a jednak se po upečení z chleba hůře vyndávají.

O receptu Kefírový chléb 26.12.2011 23.02.2012 101x

Lenyna

 

Kefírový chléb

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang