Kavkazský šašlik – recept

Ingredience:

kuřecí maso čisté bez kostí 1 celou větší cibule sůl pepř jakékoliv koření ocet

voda

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti většího ořechu a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Vše vložíme do mísy a ručně silou promačkáme. Vzniklou šťávu v míse ponecháme. Přidáme sůl, pepř a jakékoliv další koření a vše zalijeme octem smíchaným s vodou v poměru 1:1. A opět ručně promačkáme. Směs necháme přes noc v ledničce uležet.

Takto připravené maso napichujeme postupně na špízové jehly. Jehly klademe na rozpálený gril a maso průběžně poléváme hodně koncentrovanou octovou vodou, která dá masu výbornou chuť a zároveň hasí vzniklé plameny. Po upečení šašlik ponecháme na jehlách a jako přílohu můžeme zvolit na kolečka nakrájenou cibuli a rajčata.
O receptu Kavkazský šašlik 04.09.2010 04.09.2010

 

Kavkazský šašlik

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang