Doba přípravy:
50 minut
Ingredience:
400 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 500 g strouhaných jablek 1 Hera 1/2 prášku do pečiva hrst mletých ořechů rozinky
4 žloutky
Postup:
Z mouky, cukru, Hery, žloutků a prášku do pečiva zpracujeme těsto na vále. 2/3 těsta rozetřeme na vymazany plech. Plochu poklademe strouhanými jablky a posypeme rozinkami a ořechy. Ušleháme sníh ze 4 bílků s vanilkovm cukrem. Sníh potom rozetřeme na jablka a postrouháme zbylým těstem.
Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min dorůžova (záleží na typu trouby). Řezy jsou velmi chutné a zároveň jednoduché na přípravu. Dobrou chuť!
O receptu Hraběnčiny řezy 20.08.2010 12.09.2011
Hraběnčiny řezy