Houbové šunkofleky – recept

Houbové zapečené těstoviny zní výborně. Je to skvělý způsob, jak spojit zemitou chuť hub s krémovými těstovinami a sýrem. Toto jídlo je možné upéct i k obědu, i k večeři. Jak vypadá recept na výborné houbové šunkofleky?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 konzerva žampionů nakrájených na plátky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 2 šálky omáčky marinara
  • 1 balení těstovin penne
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku nakrájené čerstvé bazalky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a houby a vařte, dokud houby nezměknou a lehce nezhnědnou asi 5 minut. Přidejte oregano, tymián a vločky červené papriky a vařte 1 minutu.

Přidejte bílé víno a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu asi 2 minuty. Přidejte omáčku marinara a vařte 5 minut. Mezitím uvařte těstoviny penne podle návodu na obalu.

Těstoviny slijte a přendejte do velké mísy. Přidejte houbovou omáčku a promíchejte. Směs přeneste do zapékací misky. Posypte parmazánem a pečte 15 minut.

Před podáváním vyjměte z trouby a posypte čerstvou bazalkou. Co třeba vyzkoušet zapečené těstoviny s nivou a bazalkou?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang