Drobenkový koláč s jablky – recept

Drobenkový koláč s jablky je jedním z nejklasičtějších a nejoblíbenějších dezertů. Jeho kombinace křupavé máslové kůrky, sladkých kořeněných jablek a špetky skořice je skutečně neodolatelná.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 160 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • jablka

Postup:

Klíčem ke skvělému jablečnému koláči je drobenka. Dobrá kůrka z drobenky začíná kvalitními surovinami, jako je máslo, mouka a cukr.

Tyto ingredience spojíme v sypké těsto. Z další části surovin vyválíme těsto a vložíme do koláčové formy.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Poté je smícháme s cukrem, skořicí a trochou citronové šťávy. Směs pak lžící nandaváme do koláčové misky, navršíme na sebe a posypeme drobenkou.

Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud není kůrka zlatavá a jablka měkká. Po upečení se koláč nechá před podáváním vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang