Dorty ze zakysané smetany mohou být lahodnou a jedinečnou pochoutkou. Kombinace smetanové chuti zakysané smetany a sladkosti dortu vytváří zajímavý a příjemný dezert. Pokud člověk hledá jedinečný dezert, kterým by ohromil své přátele a rodinu, dort ze zakysané smetany může být tím pravým. Jak na to?
Ingredience:
- 1 balení žluté dortové směsi
- 1 balení instantní vanilkové pudinkové směsi
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 4 vejce
- 1 šálek vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte a vysypte moukou formu. Ve velké míse smíchejte dortovou směs, pudinkovou směs, zakysanou smetanu, olej, vejce, vodu a vanilku. Šlehejte, dokud se nespojí.
Těsto nalijte do připravené formy. Pečte 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.
Koláč nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté jej vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout. Dort ze zakysané smetany je dortovou klasikou.