Dobré řezy – recept

Krémové řezy na plech jsou vděčným receptem, který je vhodný na víkend pro celou rodinu. Zároveň se může jednat o rychlý recept, pokud je za dveřmi nečekaná návšteva, protože lahodný krém posune moučník na vyšší úroveň. Receptů na řezy s krémem je však velké množství. Co takhle vyzkoušet kakaový dezert s pudinkem a šlehačkou?

Ingredience:

Korpus: 

  • 200 g polohrubé mouky 
  • 150 g cukru krupice
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 4 žloutky
  • našlehaný sníh ze 4 bílků
  • 1 dl vody
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 1 l mléka
  • kakao

Poleva

  • 1 ks smetany ke šlehání
  • 1 ks ztužovače šlehačky
  • 2 ks zakysané smetany 
  • 1 balení vanilkového cukru
  • kakao
  • skořice

Postup pro přípravu korpusu: 

Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. 

Přidáme žloutky, vodu a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. 

Těsto nalijeme na vymazaný plech. 

Uvaříme si pudink z 1 litru mléka a 2 balení vanilkového pudinku. 

Vychladlý pudink rozprostřeme stěrkou rovnoměrně na těsto. 

Pečeme přibližně 45 minut při 170°C. 

Jakmile je korpus s pudinkem upečený, necháme ho vychladnout a mezitím si připravíme polevu. 

Postup pro přípravu polevy: 

Ušleháme šlehačku se ztužovačem. 

Poté opatrně přidáme 2 zakysané smetany a 1 vanilkový cukr. 

Vše lehce promícháme a opatrně rozprostřeme na vychladlý korpus s pudinkem. 

Hotové posypeme kakaem nebo skořicí. 

Dáme do lednice vychladnout.

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang