Dobré řezy – recept

Ingredience:

na korpus: 200 g polohrubé mouky 4 vejce 200 g moučkového cukru 100 ml mléka 100 ml oleje 1 prášek do pečiva 6 ks kiwi nebo jiné ovoce, např. jahody na krém: 250 ml šlehačky 250 ml zakysané smetany 1 vanilkový cukr na polevu: 500 ml vody 100 g cukru

1 vanilkový pudink

Postup:

Cukr se žloutky utřeme, vmícháme olej, mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Na vychladlý korpus dáme krém, který připravíme ušleháním šlehačky s vanilkovým cukrem, do které následně a pomalu přimícháme zakysanou smetanu. Kiwi nebo jiné námi vybrané ovoce nakrájíme na plátky.

Na krém poklademe plátky kiwi a polijeme opatrně polevou připravenou následujícím způsobem – do vody dáme cukr a van. pudink rozmícháme a povaříme. Hotové řezy dáme vychladit, vychlazené nakrájíme na kousky a podáváme.

O receptu Dobré řezy 20.08.2010 20.08.2010

 

Dobré řezy

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang