Celerová pomazánka – recept

Celerová pomazánka je lahodná slaná pomazánka z vařeného celeru a smetanového sýra. Je to skvělý způsob, jak sendvičům a krekrům dodat další chuť a texturu. Celerovou pomazánku lze použít také jako dip k zelenině, chipsům nebo krekrům. Jak na to?

Ingredience:

  • 1/4 šálku majonézy
  • 1/4 šálku obyčejného jogurtu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 lžičky celerového semínka
  • 1/2 šálku jemně nasekaného celeru
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Ve středně velké míse vyšlehejte majonézu, jogurt, hořčici, citronovou šťávu, kopr, petržel, česnekový prášek, cibulový prášek a celerové semínko, dokud se dobře nespojí. Vmíchejte celer a podle chuti osolte a opepřete.

Před podáváním nechte celerovou pomazánku alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang