Buchta prudce žravá – recept

Vanilkový pudink, smetana a skořice tvoří kombinaci, která zaručuje, že se po buchtě jen zapráší. Recept ocení celá rodina i návštěvy.

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krystal
  • 0,1 l oleje
  • 0,1 l mleka
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 0,5 l mléka
  • vanilkový pudink
  • zakysaná smetana
  • mletá skořice

Postup:

Nejdříve z 0, 5 l mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Pak smícháme hladkou mouku, cukr, olej, 0,1 l mléka, prášek do pečiva, vejce a nalijeme na plech.

Horký pudink rovnoměrně nalijeme na syrové těsto a pečeme 15 minut na 200 °C. Po upečení na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicí. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky nebo obdélničky a podáváme.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang