Buchta jablkoořechová – recept

Jablečný koláč s vlašskými ořechy je lahodný a snadno připravitelný dezert, který jistě potěší každého. Kombinace jablek a ořechů vytváří jedinečnou chuť. Nejlepší na tom je, že ho lze připravit za méně než hodinu, takže je skvělou volbou pro pohoštění na poslední chvíli.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku změklého másla
  • 2 šálky hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky oloupaných a nakrájených jablek
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Vymažeme a vysypeme moukou formu nebo pekáč.

Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.

V samostatné míse utřeme máslo a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny. Po jednom zašleháme vejce a poté vanilku.

Postupně do pěny přidáváme suché přísady a mícháme, dokud se nespojí. Přimícháme jablka a vlašské ořechy.

Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme 45 až 50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nelepí.

Za vyzkoušení stojí také strouhaný jablečný koláč.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang