Bublanina s ovocem – recept

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.

Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 14 dkg mletého cukru
  • 1 dl mléka
  • 1 dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

Postup:

  1. V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2–3 minuty.
  2. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot.
  3. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang