Bramborové halušky s máslem a tvarohem – recept

Bramborové halušky jsou tradiční slovenské jídlo z vařených brambor a mouky, které se obvykle podává s různými přílohami. Přidání másla a tvarohu zní jako skvělý způsob, jak zvýraznit chuť a udělat ji ještě chutnější. Jak na tradiční slovenské jídlo?

Ingredience:

  • 1 balení bramborových noků
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku tvarohu
  • 1/2 šálku parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Po dosažení varu přidejte halušky a vařte je 3-4 minuty, nebo dokud nevyplavou na hladinu. Halušky scedíme v cedníku a dáme stranou.

Ve stejném hrnci rozpusťte na středním ohni máslo. Přidejte uvařené halušky, sýr cottage, parmazán a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, aby se spojily. Za občasného míchání vařte 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí a halušky se neprohřejí.

Ihned podávejte. Pro nevegetariány doporučujeme uvařit halušky s uzeným masem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang