Neobvyklé venkovní aktivity v Praze

Panorama Hradčan, Karlův most, Pražský hrad, Petřín – tak zní výčet míst, která musí navštívit každý turista, který míří do našeho hlavního města. Co když ale nejste běžný turista a chcete si v Praze užít neobvyklé aktivity, a to hezky venku na čerstvém vzduchu? Máme pro vás pár tipů.

Bobová dráha

A začněme pěkně zhurta. Máte rádi, když vám v žilách koluje pořádná dávka adrenalinu? Vyrazte na Prosek a nechte se zlákat místní bobovou dráhou. Skoro kilometr dlouhé koryto nedávno prošlo významnou modernizací a je ještě zábavnější, ještě modernější a ještě bezpečnější. Jestli chcete pocítit vítr, který vám pročísne vlasy rychlostí přes 60 km/h, začněte právě tady.

Střelnice

Ovšem můžeme se bavit ještě o násobně vyšších rychlostech. Nebudete jich sice dosahovat přímo vy, ale kulky vypálené na cíl. I střelba polechtá vše nadledvinky ve snaze vydolovat z nich nějaký ten adrenalin. A nemusíte být přímo zapálený střelec, abyste si ji v Praze užili. Venkovní i vnitřní střelnice najdete přímo v Praze nebo v jejím bezprostředním okolí. Nemusíte se přitom omezovat jen na rány na papírové terče. Říká-li vám něco skeet střelba, tedy ta na hliněné holuby, v níž má naše země tolik olympijských úspěchů? Pak i v tomto odvětví se v Praze i v jejím okolí jistě vyřádíte.

Traily

A když je řeč o řádění, máme tu něco i pro nadšené cyklisty. Za úzkými klikatými cestičkami, na nichž své kolo spustíte směrem dolů, nemusíte vyrážet nikam do hor. Parádní traily ukrývá i naše hlavní město. Že máte Prahu spojenou leda tak s cyklostezkou podél Vltavy? Tak to vyrazte třeba jen do Stromovky do místního cykloparku. Bikeparky v Praze rostou jako houby po dešti, a tak si traily užijete například i v Letňanech, na Zličíně, v Kyjích, v Cholupicích nebo v Komořanech. Někde najdete spíše lehké traily pro děti, ale kopcovitá krajina Prahy ukrývá i náročné lahůdky pro opravdové machry.

Sportovní areály

Ne každého ale baví jeden sport, kterým by měl trávit odpoledne, celý den nebo dokonce celý víkend. I pro ty, kteří rádi okusí více aktivit, má Praha něco připraveno. Sportovních areálů tu najdete bezpočet. Dát si do těla na workoutovém hřišti nebo si zapinkat „nohec“ či plážový volejbal s partou přátel? A co takhle něco pro milovníky výšek? Navštívit lanová centra nebo zdolat největší venkovní lezeckou stěnu ve střední Evropě? Praha prostě nabídne každému něco!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang