Sportovní elegance vítězí i v pánských šatnících, říkají módní stylisté

Že šaty dělají člověka si už museli přiznat i pánové, a to hlavně díky nebo spíše kvůli sociálním sítím, které nás naučily jedno – dělat si názory dle prvního dojmu. A trochu taky dle té naší vzhledové stránky. Jinak se zkrátka díváme na někoho, kdo přijde v nevyžehlené teplákové soupravě a jinak na někoho, kdo má na sobě oblek a kravatu. Pokud však hledáte zlatou střední cestu, aktuální módní trendy vám nahrávají do karet. Sportovní elegance je totiž to, co aktuálně v pánských šatnících vyhrává především.

Móda se mění, to je stará známý fakt

Domnívat se, že to, co bylo trendy loni je stylové i letos je velký omyl. Móda se mění prakticky rychleji než roční období, což nás nutí buď k tomu investovat do kapsulového čili nadčasového šatníku, nebo se trendům každým rokem přizpůsobovat. Jestliže se změnou své image přicházíte až letos, pravděpodobně se budete držet toho, co je trendy letos. A to je již zmíněná sportovní elegance.

Co znamená ona „sportovní elegance”? Módní návrháři se zkrátka rozhodli povýšit na vyšší úroveň kombinaci toho, co nosíme pro své volnočasové aktivity a toho, co nosíme jenom velmi sporadicky, protože tolik společenských akcí zkrátka nemíváme. A ono to, světě, div se, fungovalo a funguje velmi dobře. A tak jsou uspokojené prakticky obě skupiny lidí – jak ti, kteří jsou nadšení do sportu, tak ti, kteří si potrpí na eleganci.

Jak vypadá sportovní elegance v praxi?

Abychom však byli konkrétní, tak si pojďme uvést několik příkladů, jak taková sportovní elegance může v praxi vypadat. Například casual sako můžeme kombinovat s polokošilí a volnými kalhotami, ve spojení s kšiltovkou a teniskami se docílí onoho sportovně-elegantního nádechu. Jinak může sportovní elegance vypadat, když si na sebe vezmeme pánské kraťasy (ideálně bermudy, které jsou letos populární), a to společně s košilí, hodinkami, teniskami a opět kšiltovkou, případně stylovým batohem.

Velmi oblíbená je u mužů také kombinace saka a mikiny. Taková mikina musí být ideálně s kapucí, na nohy nazujte tenisky, které opět podtrhují sportovní styl. Eleganci dodává sako, a to ideálně také volné kalhoty ke kotníkům.

Když šortky, tak elegantní

S příchodem sportovně elegantního stylu, respektive sportovně elegantního oblékání do hry přichází také konkrétní kousky, kterými bychom měli náš aktuální šatník doplnit, pozvednout, vyšperkovat. Jedním z nich jsou elegantní šortky, jež díky svému střihu a celkovému provedení dokonale zapadají například do klasického kancelářského dress codu. Po stránce materiálu jsou nejvhodnější plátěné šortky, ale není to nutně podmínkou.

Aby byl zachován zmiňovaný sportovně elegantní nádech, oblékáme je zpravidla s tričkem, ležérní košilí nebo třeba mikinou bez kapuce. Nebo, pokud se rozhodneme pro onu ležérní košili, vše doplníme o batoh, tenisky a kšiltovku.

Tílka z devadesátek hlásí svůj comeback

Ale abychom zmínili i trendy kousek spadající spíše do té sportovní rubriky, nesmíme zapomenout na retro síťovaná tílka, která hlásí po letech svůj comeback. Nosit se však budou ne tak, jak je známé ze zmiňovaných devadesátek, ale zaujmou především ve spojitosti se sakem a nějakým masivním náhrdelníkem, který u mužů v žádném případě není tabu.

Paradoxně se toto spojení začalo objevovat na společenských akcích, jako je předávání cen a podobně. Jestli se hodí přímo sem, to je otázkou na každého z nás, ale i kombinace takového tílka s výraznějšími lemy a vypasovaného saka je přesně to, co definuje sportovní eleganci.Tílka však nemusí být pouze síťovaná. Do popředí se dostávají také tradiční úpletová trička nebo bavlněné alternativy, které do svých kolekcí zařadily různé menší, větší i světové značky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang