Prohlédněte si Česko z výšky – vyzkoušejte vyhlídkový let balonem

Milujete výhledy, ale nechcete se s ostatními mačkat na rozhlednách? Vyzkoušejte vyhlídkový let balonem, kde si užijete klídek, nádherná panoramata, a ještě se nebudete muset drápat do kopce.

Lety balonem mají své kouzlo. Pomalu se vznášíte nad krajinou, kolem slyšíte jen zpěv ptáků a občasný zvuk hořáku, který přitápí pod balonem. Svět pod sebou pozorujete z výšky okolo 300 metrů a čas jako by se zastavil. A že jste ještě tento romantický zážitek se špetkou dobrodružství nezkusili? Pojďte to napravit, proletět se můžete ve všech krajích.

Zážitek pro ranní ptáčata i sovy

Balonové létání je jedním z nejbezpečnějších vzdušných zážitků vůbec. Stačí dodržet pár podmínek, které zajistí klidný a ničím nerušený let – tou hlavní z nich je, že se létá v době, kdy je termické proudění nejmírnější a balonu nic nebrání ve vzletu a klidné cestě. Proto můžete let balonem absolvovat pouze ráno chvíli po východu slunce a pak až zase v podvečer, kdy jsou podmínky naprosto ideální. Pak už stačí jen, aby nepršelo nebo nefoukal příliš silný vítr a hodinka v oblacích může začít.

Kochačka kdekoli po celém Česku

Máte nějaké oblíbené místečko? Dost možná si ho budete moct prohlédnout z ptačí perspektivy, létá se totiž ve všech krajích po celé ČR a na místu vzletu se dá poměrně snadno domluvit. 

Domluva bude samozřejmě jednodušší, když si zvolíte privátní let balonem, kde poletíte jen vy (vzít můžete i přátele nebo rodinu, ať si cenu rozdělíte mezi více pasažérů). V případě, že zvolíte klasický let, budou s vámi cestovat i další vzduchoplavci a trasa letu závisí spíše na pilotovi.

Vyhlídky do přírody i na městskou architekturu

Balon létá rychlostí větru a pomalu pluje krajinou tam, kam vítr vane. Pilot může směr ovládat stoupáním nebo klesáním balonu a hledat vhodné vzdušné proudy. Místo přistání ale i tak bude spíše překvapením. Cestou se tak pokocháte krajinou, ale létá se i v blízkosti měst, takže si prohlédnete architektonické skvosty bez nutnosti mačkat se s ostatními turisty.

Je libo vidět Karlštejn z výšky několika stovek metrů? A co se proletět nad malebnými skalami a zříceninami v Českém ráji? A že by vás lákala industriální architektura Ostravy? Výběr záleží na vás.

Bezpečnost na prvním místě

Lety horkovzdušným balonem patří mezi nejbezpečnější zážitky vůbec. Pokud si chcete užít nejen výhledy, ale právě i bezproblémový průběh letu, doporučujeme vybírat provozovatele důkladně. Případně si pořiďte poukaz na portálu se zážitky, třeba největší československá zážitkovka Adrop.cz všechny své dodavatele důkladně prověřuje, abyste měli jistotu, že vše půjde jako po drátkách.

Už se těšíte, až se přidáte mezi vzduchoplavce?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang