Co by měly obsahovat ideální granule pro štěně?

To, jak se budete starat o pejska v raném věku je naprosto klíčové. V této štěněcí fázi se vyvíjejí kosti, svaly, imunitní systém,… prostě vše, na co si jen vzpomenete, a proto je důležité, abyste nic nezanedbali. Obzvláště důležitá je strava, kterou dostává, protože tak získává pejsek všechny potřebné látky pro jeho růst. A na to, co by takové granule pro štěňata měly obsahovat, se podíváme v tomto článku.

Kvalitní bílkoviny jsou základní kámen

Hledejte komplexní granule pro štěňata s vysokým obsahem bílkovin. Ovšem důležité je zaměřit se na to, aby pocházely z kvalitního zdroje. Tím se rozumí například kuřecí, hovězí nebo rybí maso. Tyto látky jsou nesmírně důležité pro správný růst, a proto se nesnažte ušetřit na méně kvalitních surovinách. Pejskovi byste tak pouze uškodili.

Zdravé tuky a sacharidy pro dostatek energie

Štěňata jsou hravá a neustále v pohybu. Stále mají potřebu něco objevovat a k tomu potřebují samozřejmě dostatek energie. Pokuste se najít rovnováhu mezi zdravými tuky (omega-3 a omega-6 mastné kyseliny) a sacharidy, které poskytnou sílu na další objevy. Důležité je, aby byly tyto látky v rovnováze, protože nadbytek je ke škodě.

Bez vitamínů a minerálů by to nešlo

Snažte se zajistit, aby granule obsahovaly dostatečné množství vitamínů a minerálů. Zejména vitamíny A, D, E a minerály jako vápník, fosfor a železo jsou nepostradatelné pro správný vývoj kostí a zubů.

Ze začátku více vlákniny

Zajisté chcete, aby váš nový člen v domácnosti neměl problémy se zažíváním. Vláknina se stará právě o to a také o nastolení rovnováhy střevní mikroflóry. Hlavně na začátku, když pes přechází na pevnou stravu, by mělo být vlákniny dostatek

Když si nejste jistí, nechte si poradit

Pokud je vám při výběru cokoliv nejasného, raději se zeptejte. Nic vám to neudělá a budete mít stoprocentní jistotu. Veterinář nebo specializovaný obchod na psí krmivo, jako například Panakei, vás dostanou z nejistoty během pár chvil.

Pokuste se nepodcenit start do života vašeho mazlíčka a dejte si záležet na kvalitních granulích. Ušetříte tak do budoucna spoustu starostí jak sobě, tak jemu.

Zdroj foto: Cherstva / Adobestock.com

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang