Teplé zimní boty pro děti – na co si dát pozor při jejich výběru?

Venku je sníh, teploty klesají pod nulu a jako správní rodiče chcete se svými dětmi i tak trávit co nejvíc času na čerstvém vzduchu. Posilovat jejich imunitu, trochu je otužovat a dát jim důležitý zdravý návyk do budoucna. Jak ale zařídit, aby se z ledových procházek nevrátily s nudlí u nosu? Pořádným a kvalitním obutím!

Kvalita a bezpečí je rozhodující

Při výběru dětských zimních bot je důležité držet se hned několika požadavků na kvalitu. Tím prvním je jednoznačně voděoodolnost. Prakticky nezáleží na tom, jak máte staré dítko. Všechny děti milují, když mohou pobíhat ve sněhu, koulovat se, stavět sněhuláka nebo sjíždět zasněžené kopce na bobech. A proto je voděodolnost jejich zimních bot skutečně důležitá! Dbejte na správný výběr svrchního materiálu. Perfektní variantou je kůže nebo například použití technologie Gore-Tex. Každé zimní boty před prvním nošením dobře naimpregnujte – posílíte tím voděodolné vlastnosti!

Kromě svrchního materiálu věnujte pozornost také vnitřní stélce. Vhodné jsou kožíšky nebo jiné kvalitní zateplení. Kromě toho, že k dětské nožičce nepronikne vlhkost, bude jim v botách krásně teploučko. Myslete také na to, že jsou děti neposedové a bota tak na jejich noze musí dobře držet. Skvělé jsou kotníkové boty, které snižují riziko, že se do bot dostane sníh. Pokud jsou navíc vybavené elastickými tkaničkami, které se dají dobře utáhnout, máte o starost méně! 

Zimní boty dětské by měly být také bezpečné! Děti běhající po uježděném sněhu, ledu, nebo klouzající se po zrmzlých kalužích jsou v zimě vidět na každém kroku. Abyste předešli úrazu, věnujte pozornost také dezénu podrážky. Čím robustnější vzorek, tím je riziko uklouznutí menší. Čím je vaše ratolest menší, tím větší důraz na tuto podmínku klaďte. Zejména u batolat, která chodí teprve chvíli se určitě vyplatí toto zohlednit. 

Jak správně vybrat dětské boty

Správná velikost dětských bot je pak kapitola sama pro sebe. Nejlépe ji určíte tak, že bosé dítko postavíte na čistý papír a jeho nožičky na něj obkreslíte. Pak vezměte metr a změřte nejdelší délku (většinou od začátku palce nebo druhého prstu na noze ke konci paty). Tuto délku pak porovnejte s velikostními tabulkami výrobce obuvi. Nezapomínejte také na důležitý nadměrek – ten dětské nožičce umožní správný pohyb v botě a ta ho nebude nikde tlačit. Čím mladší dítě máte, tím by měl být nadměrek větší – od 1 do 2 cm. 

V potaz ale neberte jen délku, ale také šířku boty. Dětská nožička se v oblasti prstů rozšiřuje, proto raději zapomeňte na všechny zúžené špičky. Dejte jí prostor, aby se správně vyvíjela a volte takové modely, které jí ho poskytnou. Na webových stránkách a v obchodech CCC najdete široký výběrk kvalitní dětské obuvi, která je nejen kvalitní a zdravá, ale samozřejmě také stylová! 

Patří vaše dítko mezi mladší školáky nebo předškoláky? V takovém případě vybírejte zimní boty i s ohledem na to, aby se mu dobře vyzouvaly a znovu obouvaly. Pokud ještě neumí uvázat tkaničky, podívejte se po botách se suchým zipem nebo utahovacími elastickými tkaničkami. Ty na noze skvěle drží a dítě si s nimi hravě poradí. 

Výběr dětských zimních bot může být někdy oříšek. Pokud se ale budete držet těchto doporučení, rozhodně nešlápnete vedle a uvidíte, že si vaše ratolesti zimu perfektně užijí! A nezapomeňte – neexistuje špatné počasí, jen špatně obuté dítě!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang