10k.cz Jak poskládat outfit: Pravidla a tipy, jak na to

Každá žena se chce oblékat pěkně a vhodně pro každou příležitost. Všechny se shodneme, že kompliment na náš outfit či vzhled nám dokáže vykouzlit úsměv na tváři i na několik hodin dopředu. Tak proč tomu nejít naproti? V tomto článku si uvedeme, jakým způsobem skládat outfit, aby vám každý kousek oblečení ladil a dohromady vytvořil outfit vhodný na titulní stránku módního časopisu.

Pravidla pro dokonalý outfit

Existuje několik parametrů a věcí, které byste měla zvážit ještě před samotným výběrem oblečení. Nejen, že se vyhnete módnímu faux pas, ale také si ušetříte drahocenné minuty svého času, které běžně nad výběrem oblečení strávíte. Přeci jen, když si zúžíte počet kousků oblečení na minimum, nezabere vám to tolik času. A nakonec, tato doporučení se vám budu hodit i u samotného nákupu. Možná se nakonec zbavíte zvyku nakupovat dámské značkové oblečení, které vám zůstane ležet na dně skříně.

Co byste tedy měla před výběrem outfitu zvážit:

  • Příležitost – možná se to zdá jako samozřejmost, ale divili byste se, kolik žen má s tímto určením problém. Samozřejmě, co si oblečete do školy nebo do práce je jasné. Co si ale vzít na rande, do divadla nebo na sportovní zápas, to už může být problém. Proto si vždy dopředu definujte, co kde bude za lidi, jak asi budou oblečení a na jakém místě budete. Například pěkná trička pro každou příležitost najdete na této adrese: https://www.10k.cz/damska-tricka/.
  • Typ postavy – dalším velmi důležitým parametrem k zhodnocení je typ vaší postavy. Kouzelná věc na nás všech je právě fakt, že jsme každá jiná. Někdo má větší boky a někdo zase širší ramena. Někdo má krátké nohy a někdo zase dlouhé. A není důvod se tím trápit a toužit po něčem jiném, protože to jste jednoduše vy. A to nejlepší, co můžete udělat je naučit se oblékat podle svého typu postavy. Základní pravidlo zní: Zvýrazni, co máš hezké a skryj (zahal), co hezké nemáš.
  • Velikost – tento bod to jisté míry souvisí s předchozím bodem. Jednou jsme každá jiná, tak na to buďme pyšné. Věřte nám, že když si koupíte o číslo menší tričko, o tu jednu velikost nezhubnete. A naopak, když si pořídíte o dvě velikosti větší tričko, abyste zakryly své “nedostatky”, efekt bude opačný. Proto zjistěte svou reálnou velikost a noste ji s grácií. Budete vypadat dobře v oblečení, ve kterém se budete cítit dobře. Pamatujte na to.
  • Barevné kombinace – často ten největší strašák. Už jste se někdy přistihla v samém zoufalství, že nevíte co na sebe, až jste nakonec skončila v černočerném outfitu? Samozřejmě i celočerný outfit může vypadat skvěle, ale rozhodně by to neměla být sázka na jistotu či důsledek strachu z barev. Jednotlivé tipy, jak kombinovat barvy si uvedeme níž.

Tipy, jak poskládat outfit

Teď už víte, co všechno je dobré zvažovat ještě před výběrem. A my vám teď uvedeme jednotlivé tipy, jak na to, abyste před otevřenou skříní nestrávila mládí.

  • Inspirace není zločin – jak jinak sledovat trendy než pomocí trochy inspirace. Pokud se chcete oblékat jako modelka, je potřeba koukat, jak se modelky oblékají. Pravidelně sledujte módní blogy, časopisy a zaznamenávejte si, co se vám líbí. Ideální způsob, jak shromáždit dávku inspirace je stará dobrá tabule. Z časopisů si vystříhejte outfity, které se vám líbí, přidejte útržky materiálu, které máte ráda a nalepte je na tabuli. A přidávejte další a koukejte, jak to k sobě všechno pasuje. Velkou inspiraci můžete čerpat také z módních přehlídek světových značek. Zajímat by vás mohli například módní giganti jako: Givenchy, Balenciaga, Dolce & Gabbana a další.
  • Kdo neexperimentuje, nežije – když se budete držet stejných, osvědčených kousků oblečení a barevných kombinací, nic nového nevznikne. Proto se nebojte experimentovat. Klidně požádejte o radu a pomoc někoho jiného a zeptejte se ho na jeho názor. Není dobré se uzavírat pouze do svého kruhu myšlenek.
  • Nezávislost na trendech – ačkoliv jsme výše zmiňovali, že je potřeba trendy sledovat, neznamená to, že je máte kopírovat. Ideální kombinace je sledovat módní trendy, vzít si jen část a stále zůstat svá. 
  • Barevné kombinace – Jak jsme slíbili, tak také držíme. Tady uvádíme jednotlivé barevné kombinace, které k sobě sedí.
    • černá a béžová nebo hnědá,
    • modrá a růžová,
    • olivová (khaki) a černá,
    • výrazná barva a nevýrazná barva
    • barva a její odstíny = monochromatický vzhled.

Zdroj foto: Freepik

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang