Tipy na vánoční dárek nejen pro domácí barmany

priprava-vanocniho-koktejlu

Když se řeknou Vánoce, nejspíš se vám jako první vybaví cukroví. Nezapomínejte ale ani na dobré pití, které zvýrazní příjemné sváteční chvíle a okamžiky klidu a pohody. K tomu, abyste si Vánoce vychutnali plnými doušky, vám pomůže kvalitní barmanské vybavení. Kdo ví, třeba ho letos najdete pod stromečkem. Anebo buďte první a oslňte rodinu i přátele profesionálně namíchanými drinky.

Češi rádi objevují. Už dávno neplatí, že jsme pouze národ milovníků piva. Stále častěji se pozornost konzumentů obrací ke kvalitním destilátům a hitem posledních let jsou míchané nápoje. I díky tomu v sobě spousta lidí objevila domácího barmana. Kombinací, chutí a postupů je nepřeberné množství, a tak si lze plno zábavy užít nejen u samotného vlastnoručně namíchaného nápoje, ale také při jeho přípravě. 

Skvěle namíchané Vánoce

Patříte-li mezi barové nadšence, kteří si rádi vychutnají dobré pití a nebojí se vyzkoušet něco nového, obdarujte se pod stromeček barmanskou sadou. Nemusíte se přitom hned poohlížet po kompletní profi výbavě. Pro začátek stačí několik málo barových pomůcek, jež seženete v cenově výhodné sadě. Další variantou je barmanský set s širším vybavením hobby baru, stejně tak ale můžete další komponenty dokupovat samostatně. 

Míchejte, šejkrujte, užívejte

Mezi základní pomůcky volnočasových i profesionálních barmanů patří míchací sklenice s barmanskou lžičkou a šejkr. Tyto tři nástroje vám postačí k tomu, abyste doma zvládli všechny základní koktejly, a zároveň si vyzkoušeli nové kombinace. Ať už si chcete udělat klidný večer o samotě s drinkem, nebo chystáte večírek pro přátele, doporučujeme sadu doplnit ještě o několik dalších dílků dokonalé koktejlové skládačky.

Důležité je správné náčiní

Barmanská odměrka neboli jigger vám pomůže s přesným naléváním. Pomocí něho zajistíte vyvážený poměr složek v drinku tak, aby žádná nevyčnívala nad ostatními. Pokud preferujete koktejly připravované v šejkru, nezapomeňte si k němu pořídit také strainer, barmanské sítko.

To vás zbaví úlomků ledu, které mohou v koktejlu po vyšejkrování zůstat. Vybavení lze také rozšířit například o otvírák na víno a další lahve, nerezová brčka či paličku na rozdrcení surovin (takzvaný muddler). 

Dobré náčiní ještě dobrý drink nedělá, nezapomínejte proto ani na kvalitní suroviny, správné sklo a také led, který je často podceňovanou složkou drinků. Pouze vše dohromady vám zajistí úspěch u štědrovečerního stolu nebo na silvestrovském večírku.

Takové dárky potěší většinu pánů. Jaké další dárky věnovat například manželovi?

Zdroj fotografií: Envato Elements

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang