Kdy je výhodnější pronájem stavební techniky než jeho koupě?

pronajem-stavebni-techniky

Stavební technika a zejména těžké stroje má vysokou pořizovací cenu. Není tak divu, že i řada velkých a středních stavebních firem zvažuje, zda se jim vyplatí si stavební stroje zakoupit nebo pronajmout. Obě tyto volby mají své výhody a nevýhody, na které se v konkrétních příkladech můžete podívat níže.

Jednorázové zakázky i větší projekty

V případě, že vaše firma získá jednorázovou a zároveň finančně zajímavou zakázku je zpravidla výhodnější zapůjčení těžké stavební techniky. Platit vysoké pořizovací ceny za jakoukoli stavební techniku se v těchto případech rozhodně nevyplatí, pokud nemáte zaručený pravidelný přísun práce, kde byste ji uplatnili.

V případě pronájmu totiž platíte za dny kdy, skutečně techniku užíváte, navíc se nemusíte starat o její údržbu. V případě kvalitních půjčoven stavební techniky a nářadí pak máte i jistotu, že je nářadí nebo technika spíše zánovní. Stáří nářadí a techniky se pak pohybuje okolo 3 let.

Veškerá technika je pak zpravidla tzv. „dobře zajetá“ a prochází řadou kontrol, díky čemuž se nestane, že vám vypoví službu, když ji budete nejvíce potřebovat. A když dojde k nějaké té nenadále poruše, půjčovny se zpravidla velmi rychle postarají o poskytnutí náhradní techniky.

Co vše si lze dnes zapůjčit?

Nabídka půjčoven nářadí a těžké techniky je dnes skutečně široká a uspokojí jak hobby kutily, tak i profesionální velké firmy. V nabídce půjčoven najdete i stroje, které často využijete jen při krátké fázi stavebních prací a bylo by tedy zcela zbytečné si je pořizovat na vlastní náklady, přestože kupříkladu OBI věrnostní karta nabízí zajímavé ceny.

I přepravu máte vyřešenou

Navíc máte k dispozici zpravidla i pomoc s dopravou techniky na místo stavby. Půjčovna vozíků je totiž součástí každé kvalitní firmy, jež zapůjčuje stavební stroje, ale i jinou elektrotechniku. Díky tomu si můžete přepravit vypůjčenou stavební techniku kamkoli budete potřebovat, a to bez větších komplikací.

Jak bezpečně uložit vypůjčené nářadí? Řešením mohou být modulární kontejnery

Potřebujete na stavbě bezpečně uložit vaše i zapůjčené nářadí, abyste jej nemuseli každý den převážet? Skvělým řešením mohou být modulární skladovací kontejnery, které disponují výborným zabezpečením. Tyto kontejnery si můžete pronajmout u stejné společnosti, kde jste si zapůjčili vlastní nářadí či stavební techniku.

Tyto skladovací kontejnery jsou nabízeny v různých rozměrech, ale i s rozličným příslušenstvím, díky čemuž mohou být maximálně uzpůsobeny vašim potřebám. Vše je však nutné si předem promyslet a naplánovat. Vaše požadavky pak můžete probrat přímo v půjčovně nářadí, kde vám poradí vhodnou variantu.

Například společnost Boels, jež provozuje půjčovnu strojů, nářadí, kontejnerů a dalšího potřebného příslušenství od stavebnictví, petrochemický průmysl až po budování dopravní infrastruktury. Vám s poradí s kompletním výběrem nářadí, strojů i skladovacích prostor pro každý váš projekt.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang