MITO LIGHT: s červeným světlem dobývají Evropu

Oblíbenost speciálních panelů, které produkují červené a blízké infračervené světlo roste raketovou rychlostí. Stále více lidí přichází na chuť terapii červeným světlem a účinkům, které tyto panely mají. Jinak tomu není ani u panelů značky MITO LIGHT.

O MITO LIGHT

S nápadem vyvinout vlastní panely pro terapii červeným a infračerveným teplem přišli Karel Mencl a Adrien Fajfr poté co se o účincích terapie dozvěděli ze zahraničí. Na českém trhu nebylo možné takové panely sehnat, objednali si tak jeden panel z USA a začali s vývojem vlastní značky.

Studium, vyvíjení prototypů a hledání vhodných partnerů pro výrobu trvalo celý rok. Karel s Adrianem od prvního nápadu ušli již pořádný kus cesty a tak mohla vzniknout značka panelů MITO LIGHT.

Kdo jako první přišel s nápadem červeného světla?

První osvětlovací dioda byla vyvinuta společností Quantum Devices v roce 1993 pro Americkou NASA. Dioda se tehdy používala pro experimenty s růstem rostlin. Po působení červeného světla na rostliny, bylo zjištěno, že se jejich růst opravdu zvýšil a navíc pracovníci vystavení tomuto světlu si začali všímat, že se jim rychleji hojí kožní problémy.

Jak fungují speciální panely MITO LIGHT?

Aby naše tělo dobře fungovalo, potřebuje dostatek energie, zejména pak té buněčné (ATP – adenosintrifosfát), na které závisí všechny chemické procesy, které se v těle odehrávají. Při nedostatku ATP jsme unavení a náchylní k onemocnění. Naopak když máme ATP dostatek, jsme zdraví, šťastní a výkonní.

Lidské buněčné bakterie se jmenují mitochondrie. Ty se nabíjejí díky červenému a blízkému infračervenému světlu ze slunce. Stejně tak fungují i speciální panely MITO LIGHT, které vyzařují stejné spektrum.

Účinek těchto vlnových délek je potvrzen již více než 5 000 vědeckými studiemi.

Účinky panelů MITO LIGHT

Díky působení červeného světla naše tělo rychleji regeneruje a zlepšuje se tak i náš sportovní výkon (také proto jsou panely velice oblíbené mezi sportovci).

Mezi další účinky panelů MITO LIGHT patří optimalizace hormonů, zvýšená produkce kolagenu, snížená zánětlivost těla, lepší spánek a cirkadiánní rytmus, správná funkce pohybového aparátu, očí a v neposlední řadě odolnější psychika a pozitivní vliv na dlouhověkost.

Jak používat panely MITO LIGHT

Panely můžete používat klidně každý den. Doporučená vzdálenost panelu od osvěcované partie je 10 – 30 cm (záleží, zda používáte panely Generace 2.0 nebo 3.0). Na terapii si vyhraďte alespoň 10 až 20 minut.

Terapie můžete využít kdykoliv během dne, ale osvětlování se doporučuje spíše v dopoledních hodinách a před nebo po sportovním výkonu.

Co stojí za úspěchem MITO LIGHT?

Za úspěchem MITO LIGHT stojí desítky hodin práce na vývoji a studiu a odhodlání vytvořit na českém trhu něco, co může pomoci zlepšovat život tisícům lidí včetně profesionálních sportovců.

Panely MITO LIGHT se neustále vyvíjí, v současné době je k dostání již druhá generace. Na výběr je z několika velikostí panelů (při výběru panelu záleží, jak velkou část těla potřebujete osvítit).

Pokud ještě nejste zcela přesvědčeni, proč terapii červeným světlem vyzkoušet a nechcete si hned pořizovat dražší panel, na začátek si můžete pořídit žárovku MITO LIGHT Bulb 2.0 a používat ji k lokální terapii.

Z Česka do celé Evropy

Netrvalo to dlouho a panely MITO LIGHT si našly oblibu i mezi zákazníky v Evropě. V současné době tak panely seženete třeba ve Švédsku, Norsku, Velké Británii, Maďarsku a Švýcarsku a značka se stále rozrůstá.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang