Tipy pro chytré podnikání

Ať už podnikáte chvíli nebo dlouho, asi tušíte, že fakturování se nevyhnete. Udělejte z této povinnosti činnost, na kterou se budete těšit. Přečtěte si, s čím vám pomůže moderní fakturační program – od faktury vystavené v sekundách až po hladký chod e-shopu.

Šikovné fakturační programy jako iDoklad v Česku používají desítky tisíc podnikatelů. 

Faktura na pár kliknutí

Vystavení faktury nebo zálohovky máte ve fakturačním programu hned. Zadáte IČ zákazníka (nebo ho vyberete z adresáře) a uvedete, co fakturujete a za kolik. Aplikace spočítá případnou daň, ověří solventnost zákazníka a pohlídá všechny náležitosti dokladu. 

Vizuálně hezkou fakturu odešlete rovnou z aplikace.

Podnikatelka a zakladatelka projektu Akčné ženy, Martina Novotná, si začala fakturování díky programu dokonce užívat: „Fakturování a administrativu jsem vždy nechávala na kolegyních a na účetní. Ale zjistila jsem, že je mnohem rychlejší, když si fakturu za 30 sekund sama vystavím v iDokladu, než kdybych to měla předávat kolegyni a čekat, až to udělá. Klasického papírování jsem se díky iDokladu zbavila a fakturace mě začala bavit.

Ve financích máte vždycky pořádek

S kvalitním fakturačním systémem se kdykoliv podíváte, kolik jste v daném období vyfakturovali, a také vidíte, komu musíte zaplatit a kdo vám dluží. 

Když chcete vidět, jak jste na tom zrovna s penězi, jednoduše si zobrazíte své cashflow – přehled příjmů a výdajů.

Aplikace vám také ukáže, kolik zaplatíte na DPH, a když se k hranici pro placení DPH teprve blížíte, fakturační systém vás včas upozorní.

Propojíte banku a svůj e-shop

Fakturační aplikaci snadno rozšíříte o další funkce. Když ji propojíte s e-shopem, zautomatizujete rozeslání objednávek a faktur. Připojit můžete také banku, účetní systém nebo třeba CRM pro správu kontaktů.

Když účetní vytvoříte do aplikace přístup, kdykoliv se přihlásí a stáhne si doklady. iDoklad navíc propojíte s účetním softwarem Money nebo třeba Pohoda. 

Automatizace pro efektivní byznys

Chytré nástroje, které za vás udělají rutinní práci, usnadní podnikání. Zkuste si, jak se dělá online faktura v programu iDoklad.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang