Luminox – hodinky pro speciální úkoly

Luxusní značka Luminox, proslulá svými pozoruhodnými hodinkami, byla založena v roce 1989, kdy byl v kalifornském San Rafaelu založen její první výrobní závod. Pozoruhodné je, že tento závod existuje dodnes. Společnost se proslavila výrobou vysoce kvalitních hodinek pro americkou armádu, zejména pro elitní jednotky Navy SEALs, což vyústilo ve vytvoření charakteristické kolekce Navy Seal. Hodinky Luminox jsou vybaveny unikátním strojkem, který osvětluje ciferník, aniž by vyžadoval nabití baterie nebo přístup ke zdroji energie. Pojďme se ponořit do historie hodinek Luminox.

Hodinky Luminox – historie značky

Úctyhodný růst společnosti Luminox lze přičíst úsilí Richarda Timba a Barryho Cohena, dvou amerických podnikatelů, kteří sehráli klíčovou roli v úspěchu společnosti. V roce 1993 se pustili do ambiciózní mise rozšířit svou značku po celém světě. Aby toho dosáhli, spolupracovali s Fyzikálním ústavem a renomovaným švýcarským hodinářským průmyslem na vývoji vůbec prvních hodinek Luminox, které byly vybaveny revolučním strojkem, umožňujícím osvětlení ciferníku hodinek bez potřeby jakéhokoli zdroje elektrické energie. Tato průlomová technologie odlišila hodinky Luminox od ostatních a posunula značku na novou úroveň.

Samotný název společnosti odkazuje na světlo, protože hodinky Luminox jsou nejjasnějšími hodinkami na trhu. Díky špičkovým švýcarským quartzovým strojkům a špičkovému americkému designu jsou hodinky Luminox nejen estetické, ale také vysoce odolné. Hodinky si získaly široké uznání v pozoruhodně krátké době, jak je patrné z historických popisů vývoje konkrétních modelů. 

Hodinky Luminox – jedinečná světelná technologie

Společnost Luminox se již více než 25 let věnuje výzkumu vlastností hodinek a neustále usiluje o jejich zlepšování. Toto úsilí vyvrcholilo vývojem systému tritiového osvětlení, který je pro hodinky Luminox jedinečný. Tento systém je neuvěřitelně účinný, protože k osvětlení ciferníku nevyžaduje napájení z baterií, elektrické nabíjení, solární energii ani použití startovacího tlačítka. 

Výrobní proces této inovativní technologie zůstává přísně střeženým tajemstvím, které probíhá výhradně v továrnách a laboratořích společnosti. Zajímavostí je, že síla luminiscence hodinek Luminox je více než 100krát větší než u tradičního podsvícení. S nákupem jakýchkoli hodinek Luminox získává jejich majitel 25letou záruku počínaje datem nákupu, což je důkazem výjimečné konstrukce švýcarských hodinek s americkým nádechem.

Luminox Navy Seal – spolehlivé hodinky pro noční mise

Historie hodinek by se možná vyvíjela jinak, kdyby v roce 1994 důstojník speciálních jednotek amerického námořnictva (SEALs) neoslovil společnost Luminox, aby navrhla a vyvinula řadu hodinek pro noční mise potápěčských týmů. Do roka byly první modely Navy Seals dodány všem jednotkám speciálních sil.

Společnost Luminox dosáhla významného úspěchu a získala značnou publicitu v důsledku jejich vynikajícího výkonu a odolnosti. Díky tomu se hodinky začaly vyrábět a rychle si získaly oblibu u široké veřejnosti. Mezitím společnost Luminox pokračovala ve zdokonalování designu, což vyústilo v uvedení modelu Navy Seal S-3100 s pouzdrem z nerezové oceli a hodinek Navy Seal S-3600 s titanovým pouzdrem.

I dnes se série dynamicky rozvíjí. Od uvedení modelu S-3600 si tyto hodinky získaly obrovskou oblibu mezi jedinci, kteří oceňují jak jejich spolehlivost, tak dynamický a zároveň elegantní design.

Luminox Atacama – inspirováno vojenskými hodinkami z 2. světové války

Kolekce Luminox Atacama čerpá inspiraci z vojenských hodinek používaných během druhé světové války a dokazuje, že značka dbá na odolnost a spolehlivost. Díky klasickému designu je řada Atacama spolehlivou kolekcí, která dodržuje vysoké standardy značky Luminox.

Řada Atacama se vyznačuje vysokou odolností vůči nečistotám, prachu a vodě, což z ní činí ideálního společníka pro vojáky podstupující náročný výcvik a potápěče na misi. Vodotěsnost až do 100 metrů z nich dělá robustní hodinky, které odolají i těm nejnáročnějším podmínkám. Švýcarský quartzový strojek a použití oceli, kůže a vzácných materiálů zajišťují, že hodinky jsou vyrobeny tak, aby vydržely.

Luminox Bear Grylls – navržen tak, aby vám pomohl přežít

Spolupráce společnosti se známým britským cestovatelem, horolezcem a expertem na přežití Bearem Gryllsem vyústila ve vytvoření nové série, která ztělesňuje Gryllsovu celoživotní zásadu „Nikdy se nevzdávej“. Hodinky Luminox Bear Grylls jsou speciálně navrženy pro speciální úkoly a jsou konstruovány tak, aby fungovaly v jakýchkoli podmínkách. Jsou zcela v souladu s heslem společnosti „Každá vteřina se počítá“. 

Hodinky Luminox Bear Grylls jsou zkonstruovány tak, aby odolaly i těm nejnáročnějším podmínkám, a nabízejí jedinečné funkce, jako je možnost odpočítávání zóny ponoru a stupnice rychlosti chůze na souši, a také výjimečnou schopnost vysílat signál SOS, a to i v hloubce až 300 metrů pod hladinou. Stejně jako sám Bear Grylls jsou i tyto hodinky vedeny posláním – přežít kdykoli a kdekoli.

Luminox – z vášně pro hodinky

Hodinky Luminox jsou vyráběny s neochvějnou vášní a oddaností a v průběhu let si získaly široké uznání. Jejich náramkové hodinky jsou nejlepší volbou mezi profesionály, kteří vyžadují spolehlivý přístroj, jenž odolá jakýmkoli podmínkám. Luminox oslovuje také ty, kteří oceňují výjimečnou odolnost a styl.

Americká armáda klade na hodinky, které nosí vojáci, přísné požadavky, jako je vysoká vodotěsnost, odolná pouzdra, která vydrží poškrábání a poškození, a pohodlné náramky, které dobře sedí na zápěstí. Hodinky Luminox jsou navrženy tak, aby sloužily dlouhá léta, a proto je na ně poskytována záruka 25 let. To vše z nich dělá spolehlivé společníky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang