Jezděte bezpečně i v zimě s pneumatikami Pirelli

pirelli-zimni-pneumatiky

Zimní sezóna je pro řidiče obvykle nejnáročnějším obdobím roku. S dobře připraveným autem a přizpůsobení rychlosti a stylu jízdy stavu vozovky se však rozhodně není třeba zbytečně strachovat. Svým dílem k bezpečné jízdě mohou přispět i zimní a celoroční pneumatiky Pirelli.

Kvalitní zimní pneumatiky jsou základ pro bezpečnou jízdu

Teprve na zasněžených a namrzlých silnicích se ukáže, jak důležitý je výběr kvalitních pneumatik. Zimní a celoroční pneumatiky značky Pirelli patří mezi to nejlepší, co můžete na svůj vůz pro zimní sezónu obout. Pneumatiky Pirelli přinášejí výbornou kombinaci výkonu, bezpečnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí.

Cinturato Winter: Zimní pneu pro menší vozy i střední třídu

Zimní pneumatiky Pirelli Cinturato Winter vzhledem k rozměrům pro disky od 14″ do 17″ cílí na řidiče vozů nižší až střední třídy, kteří hledají pneu pro komfortní a bezpečnou jízdu v náročných zimních podmínkách. Oblíbené jsou především ve velikostech 195/65 R15, 205/55 R16 a 215/55 R17.

pirelli-cinturato-winter

Šípový dezén se postará o maximální trakci na sněhu, rozšířená styčná plocha přináší lepší bezpečnost a vylepšené 3D lamely zlepšují ovládání vozu na suchu, což je aspekt, který je vhodné brát v našich mírných zimních podmínkách také v potaz. 

Důležité jsou také rozšířené podélné drážky, které perfektně odvádí vodu a brání tak vzniku aquaplaningu. Vzhledem k nízkému valivému odporu vás jistě potěší také snížená spotřeba paliva.

Cinturato Winter WTC2: Zimní obutí pro střední třídu a prémiové vozy

Zimní pneu Pirelli Cinturato Winter WTC2 ocení řidiči vozů od střední třídy až po prémiové vozy s disky o průměru 16″ až 20″, kteří hledají obutí pro bezpečnou jízdu v zimních podmínkách. Nejprodávanější jsou především ve variantách 205/55 R16, 225/45 R17 a 225/45 R18.

Směrový dezén s prohloubenými ramenními lamelami přináší vynikající záběr po celé ploše. Zároveň výborně díky propracovaným drážkám skvěle odvádí vodu i sněhovou břečku z běhounu a zajistí tak dokonalou ochranu proti vzniku aquaplaningu.

Přizpůsobivé 3D lamely se starají o výbornou přilnavost na sněhu, a to i ve chvíli, kdy jsou již pneumatiky značně opotřebované. Tvar lamel se totiž během opotřebení neustále mění, aby si udržel maximální funkčnost.

pirelli-cinturato-winter-wtc2

Winter Sottozero 3: Zimní pneu pro sportovní vozy

Zimní pneu Pirelli Winter Sottozero 3 jsou speciálně vyrobeny pro ty nejnáročnější řidiče sportovních automobilů, které vám umožní vychutnat si nejlepší možný výkon bez kompromisů a za všech povětrnostních podmínek.

Směrový dezén s prohloubenými ramenními lamelami  se postará o vynikající záběr na sněhu i zmrzlé vozovce. Obvodové drážky rychle odvádí vodu i sněhovou břečku z běhounu a zajistí tak skvělou ochranu proti aquaplaningu.

Pneu obujete téměř na všechny sportovně laděné vozy s disky o průměru 16″ až 21„. Oblíbené varianty pneu jsou např. 225/45 R17, 235/45 R18 a 255/35 R19. Pokročilá technologie Seal Inside zalepí až 85 % všech defektů. Pokud najedete na hřebík, díra v plášti se rychle zacelí a můžete pokračovat v jízdě.

pirelli-winter-sottozero-3

Scorpion Winter: Zimní pneu SUV a crossovery

Zimní SUV pneumatiky Pirelli Scorpion Winter ocení majitelé výkonných SUV, kteří se občas dostanou i mimo hlavní tahy, takže potřebují spolehlivé pneu, které si poradí nejen na namrzlé vozovce, ale i v hlubokém sněhu.

Kombinace směrového a zároveň symetrického dezénu působí patřičně agresivně, ale zároveň také výborně funguje v terénu i na silnici. Geometrie modulárního bloku a uspořádání lamel pak přináší rovnoměrné rozložení tlaku na celou pneu, což přináší i optimalizaci brzdné síly

Pneu se vyrábí pro disky od 16“ do 22“, takže je obujete opravdu na každé SUV či offroad. Podle šířky mají pneumatiky 2 či 4 obvodové drážky, které se postarají o výtlak vody a sněhově břečky a zajistí tak ochranu proti aquaplaningu.  Díky sníženému valivému odporu se sníží spotřeba a zvýší výdrž pneu. Oblíbené velikostní varianty jsou např. 215/70 R16, 215/65 R17 a 235/55 R18.

pirelli-scorpion-winter

Cinturato All Season SF 2: Jedny pneumatiky pro celý rok

Celoroční pneumatiky Pirelli Cinturato All Season SF 2 představují kvalitní obutí pro široké spektrum automobilů. Všestranný vzorek se snadno přizpůsobí širokému spektru teplot a počasí.

Díky široké paletě velikostí pro disky od 15“ do 20“ je obujete na vozy střední třídy i prémiové automobily. Nejprodávanější jsou však již tradičně velikosti 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/45 R17.

pirelli-cinturato-all-season-sf-2

Pirelli uvádí, že tato nová generace pneu má nejméně o 10 % zkrácenou brzdnou dráhu na mokru a suchu oproti předchozímu modelu, což dokazují i reporty nezávislých německých organizací TÜV a Dekra, které celoroční pneu testovaly.

Příjemným bonusem je i opravdu vysoký kilometrový nájezd. Podle testů výrobce má pneumatika až o 50 % vyšší životnost než předchozí generace. To v praxi znamená, že vydrží o jednu až dvě sezóny více.

Kde pořídit pneumatiky Pirelli?

Zimní a celoroční pneumatiky Pirelli najdete v nejen v prověřených pneuservisech a autoservisech, ale také u dalších prodejců pneumatik. Nebo si je rovnou objednejte v internetovém obchodě s pneumatikami Pneuboss.cz, kde kromě značky Pirelli najdete i pneu dalších prémiových značek.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang