Život v metropoli vs. vesnice: Co si vybrat pro pohodové bydlení?

Plánujete vlastní bydlení a přemýšlíte, kde se usadit? Výběr lokality je zásadním kritériem, podle kterého se bude rozhodovat, zda budete spokojeni nebo ne. V tomto článku se podíváme na život ve městě a na vesnici z několika úhlů pohledu, které by nejen mladí lidé mohli zvážit při plánování svého vlastního bydlení.

Proč život ve městě všechny láká a kde to drhne?

Život ve velkém městě, jako je Praha, nabízí celou řadu výhod. Velmi dobrá dostupnost služeb je zde samozřejmostí – od lékařů, přes obchody až po školy a školky pro vaše ratolesti. Městské bydlení znamená také bohatý kulturní a společenský život. Akce a události jsou vždy na dosah ruky, stejně tak jak restaurace, galerie, divadla či noční kluby v případě, že si potřebujete vyhodit z kopýtka.

Co se týče bezpečnosti, větší města často disponují lepší policejní a zdravotnickou péčí, a pokud jste milovník nočního života, jistě oceníte městskou hromadnou dopravu fungující 24/7.

Tip: Vše potřebné pro bydlení ve městě nabízí developerský projekt firmy Finep, který nabízí bydlení v Praze 5 – byty Britská čtvrť. Podívejte se na tento odkaz a přesvědčte se sami.

Nicméně, jak už to tak bývá, život ve městě má i své stinné stránky. Hluk, smog a přelidněnost mohou být něčím, co ne každý hodlá dennodenně absolvovat. Cena bydlení je zde také vyšší a konkurence o práci může být silnější. 

Co vás na venkově čeká a nemine?

Na druhé straně spektra je bydlení na vesnici. Neustálá blízkost přírody, klid a menší hustota zalidnění mohou přinést do vašeho života klid a značně ulevit od stresu. Většinou zde najdete i silnější pocit, že jste členem komunity a máte silné sousedské vztahy. Pokud jde o finance, ceny nemovitostí na venkově jsou většinou nižší než ve městě, což je pro mnoho mladých lidí obzvlášť dnes silným lákadlem.

Lidé si navíc k domečku na venkově mohou přistavět a pořídit celou řadu užitečných i příjemných doplňků od domácí větrné elektrárny přes venkovní bazén až po pergolu, zahradní gril, nebo třeba instalovat na střechu solární panely.

Nicméně i život na vesnici přináší své výzvy. Dopravní dostupnost bývá často horší, stejně tak i dostupnost základních služeb a zdravotnické péče. Pokud jste zvyklí na rychlý život ve městě, mohou se vám zde zdát některé věci trochu pomalé. A pokud jde o výchovu dětí, přestože může být příjemné vychovávat je v blízkosti přírody, omezené možnosti vzdělávání a kulturního vyžití mohou být nevýhodou.

Život v Praze: Finep vám ukáže cestu!

Pokud vás přitahuje život ve městě i na vesnici, můžete zvážit novostavbu v Praze od developera Finep. Ten se postará o skloubení všech pro a proti obou lokalit bydlení. Finep staví své projekty spíše na okraji Prahy, kde je dobrá občanská vybavenost, kulturní vyžití a zároveň klid od ruchu velkoměsta.

Zkrátka a dobře, ať už dáte přednost životu ve městě, nebo na venkově, důležité je mít na paměti, co je pro vás prioritou. A pokud si myslíte, že by mohl být život ve městě tím pravým pro vás, obraťte se na zkušeného developera Finep, který vám s domovem snů pomůže.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang