Chcete uniknout zimě? Podívejte se na tyto destinace!

Hledáte nejlepší destinace pro cestování v zimě? Pokud toužíte po teple, slunci a moři, přinášíme několik osvědčených tipů.

Zimní měsíce prosinec, leden či únor jsou pro mnoho z nás utrpením. Dny jsou krátké, noci dlouhé a ve vzduchu poletují viry. Pro lidi, kterým zima nedělá dobře, přinášíme tipy na teplé a slunečné destinace.

Zanzibar

Souostroví Zanzibar v Tanzánii je jednou z nejvyhledávanějších destinací na africkém kontinentu. Tvoří ho dva ostrovy zvané Unguja a Pemba. Turisty okouzlí nejen svými bílými písčitými plážemi, ale také bujnou tropickou vegetací.

Zanzibar je skvělým místem pro milovníky vody. V průzračných a vyhřátých vlnách Indického oceánu si na své přijdou potápeči, plavci i paddleboardisté.

Za kulturou se pak lze vydat do města do staré čtvrti historického města „Stone Town“, které je na seznamu světového dědictví UNESCO. Na stavbách, ulicích a budovách zde můžeme pozorovat vlivy arabské, perské, africké, indické i evropské kultury.

Jak se však na Zanzibar dostat a kolik to stojí? Z Česka je doprava možná pouze letecky. Ceny letenek jsou pak vázané na různé faktory jako dopravce, termín či letiště. Podívat se můžete zde: letenky Zanzibar – eSky.cz. Ceny se však pohybují v rozmezí 15 000 – 25 000 českých korun.

Maledivy

Tento ostrovní stát ležící v Indickém oceánu je nejplošší zemí planety, Maledivy, které jinak tvoří  1 196 korálových ostrůvků, jsou díky tomu zapsané v Guinessově knize rekordů. Kvůli tomu sem však davy turistů neproudí.

Návštěvníky láká především teplo, které zde panuje po celý rok. Stejně jako věčně vyhřáté moře. Pro potápěče jsou Maledivy 

Za zmínku rozhodně stojí také místní gastronomie. Tradičně velký výběr mořských plodů a čerstvého tropického ovoce.

Maledivy patří mezi ty luxusnější dovolené, které si nemůže dovolit každý a nebo se na ně spoří dlouho. To všechno i kvůli vysokým cenám letenek. Na letenky – eSky.cz se můžete přesvědčit, že zpáteční pod 15 000 CZK se dají najít jen velmi těžko.

Dubaj

Hlavní město Spojených arabských emirátech je synonymem luxusu a moderní architektury. Pokud vás láká svět nekonečné zábavy, nákupů a moderních staveb, navštivte Dubaj v zimních měsících.

Teplota vzduchu se tu mezi prosincem a březnem drží mezi 28 °C až 33 °C, na rozdíl od letních měsíců, kdy se teploměr vyšplhá snadno až na 50 °C. I moře je v zimě optimálně vyhřátě.

Zpáteční letenky do Dubaje se dají sehnat pod 10 tisíc českých korun.

Havajské ostrovy

Ráj uprostřed Atlantického oceánu. Takové přízvisko mají Havajské ostrovy, které sice oficiálně patří pod Spojené státy americké, žijí však vlastním rytmem.

Navštívit Havajské ostrovy lze v jakoukoliv roční dobu. Teplo je zde celý rok, střídá se zde pouze období sucha a období dešťů. 

Jak už název napovídá, Havaj je souostroví a každý z ostrovů umí nabídnout něco trochu odlišného jiného. Mezi ty nejnavštěvovanější patří ostrovy Oahu a Maui, ale za návštěvu stojí i ty další. Jaký mají společný rys? Přeci tyrkysové moře, bílé pláže, palmové háje a bujarý noční život.

Díky bohatému podmořskému světu zde skvělé podmínky najdou potápěči a díky velkým vlnám i surfaři. Pro odvážnější turisty se nabízí i výstup na některou ze sopek.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang